Rasant

Rasant er en bil i metal der passer til Faller AMS,

I produktionstidspunktet 1964-1969 blev der kun frigivet fire forskellige modeller, selv om flere af dem fremkom i flere versioner. Det er dem, vi har fundet så langt:
Ref # Model Version
1000 Mercedes 250SE -
1001 Mercedes 220 Police
1002 Ford 17M -
1004 Opel Admiral -
1006 BMW 2000 -
1007 Ford 17M Firechief
1008 Ford 17M Police
1008 Ford 17M Post
1008 Ford 17M ADAC

I 1964, et år efter introduktionen af ​​Faller AMS-systemet, præsenterede det bayerske firma Reinhard & Co. KG deres eget HO-system på Nürnbergs messe. Den største forskel mellem Faller og Rasant-systemerne var, at Rasant brugte et andet system. Hvor Faller brugte et rigtigt racerbanesystem med synlige spor og kontaktskinner, brugte Rasant et system, hvor kontaktskinnerne var skjult under banen, og køretøjerne lavede strømkontakt gennem to små stifter. Udover at se mere realistiske ud end spor med synlige kontaktlister havde Rasant-systemet også den fordel, at det næsten var umuligt at lade biler flyve af banen i højhastighedshjørner. Selvom Rasant-systemet blev markedsført som 'HO-skala', er bilmodellerne faktisk større end det og tættere på 1/64.

Alle Rasant-modeller har trykstøbt i metal fra Rasants egen produktion. (Oprindeligt ønskede Rasant at bruge støbinger, der blev lavet af en af ​​de største dybstøbeproducenter til deres modeller, men denne idé blev forladt, da det viste sig, at de ikke var i stand til at finde ud af en aftale med nogen af ​​dem). Alle modeller har identisk chassis, også dem, der senere blev brugt på det forenklede bil. Det er let at identificere en original Rasant-model, på alle modeller brugte Rasant enkle gummiringe som dæk, fordi der ikke var nogen passende dæk på markedet på det tidspunkt, og Rasant ønskede ikke selv at begynde at fremstille dæk på grund af de høje produktionsomkostninger.

Desværre gjorde dette skinnesystem på grund af dets vanskelige og dyre teknik Rasant-sæt for dyrt, og de blev ikke særlig populære. På trods af det faktum, at Rasant ændrede deres system og gjorde det enklere og mere racebanelignende i senere år, tvang det langsomme salg virksomheden til konkurs i 1969.

I produktionstiden 1964-1969 blev der kun udgivet fire forskellige modeller, skønt flere af dem optrådte i flere versioner.

 

Rasant Rasant Rasant Rasant